diumenge, 27 de gener del 2013

PRIMERS RESULTATS DEL PLA D'ENERGIA SOSTENIBLE DEL PRAT

Medi ambient
L'Ajuntament ha presentat a Europa la primera revisió de les accions del Pla i l'ha superat amb bona nota. De 30 accions previstes per assolir l'any 2020, 20 ja estan en marxa i 5 d'aquestes executades
El Prat està desplegant amb bon ritme i resultats el Pla d'Energia Sostenible, un compromís a nivell europeu al qual l'Ajuntament està adherit. Aquest any s'ha presentat a Europa la primera revisió del desplegament de les accions del Pla.  De les 30 accions previstes, 5 ja estan executades i altres 15 s'estan desenvolupant. Al llarg de 2013 es posaran en marxa 6 de les 10 accions restants. Algunes de les accions més rellevants han estat les següents:
Auditories energètiques d'edificis municipals
Onze edificis municipals han estat sotmesos a auditories per incrementar-ne l'eficiència energètica, tant des del punt de vista de l'edifici com dels hàbits dels treballadors/es i usuaris/es. L'any 2013 s'auditaran les escoles públiques.
Compra d'energia verda 
L'Ajuntament compra la totalitat de l'energia que consumeix al mercat de certificats d'energia renovable, que garanteix l'origen sostenible en la seva producció.
Vehicles híbrids per a la Policia Local
La Policia Local farà servir properament 4 vehicles híbrids del model Prius de Toyota. És un pas més per renovar tota la flota municipal amb vehicles de baix consum.
Sistema d'informació i gestió del consum energètic 
L'Ajuntament utilitza des d'aquest estiu una eina informàtica anomenada SIE que permet el control i el seguiment del consum elèctric i de la facturació de l'enllumenat públic i dels edificis municipals.
Adquisició de serveis i bens
Tots els serveis dependents de l'Ajuntament i els bens que compra han d'incorporar criteris ambientals d'eficiència energètica, reducció de consum i d'emissions de CO2.
2020: 20%, 20% i 20%
L'Ajuntament del Prat està adherit al PAES (Pacte Europeu d'Alcaldes per a l'Energia Sostenible), que planteja 30 accions estratègiques per arribar a l'any 2020 amb un 20% menys de consum energètic, un 20% més d'eficiència energètica i que el 20% del consum sigui d'origen renovable. Està clar que el 20 és el número clau.Notícia recogida per Victor Sanchez 2n B


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada